LEDENADMINISTRATIE

SAMENKOMSTPLANNER

CHURCHBOOK

VEEL GESTELDE VRAGEN

CONTACT

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een verzameling van vragen die wij de afgelopen jaren hebben ontvangen. Elke kerk is uniek en daarom kunnen we helaas niet alle vragen op deze website beantwoorden.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij of wilt u meer informatie over een onderwerp, neem contact met ons op.


Veel gestelde vragen

Moet ik crossonline installeren op een computer?
Nee, crossonline werkt volledig via internet. Elke computer met internetverbinding kan met crossonline werken. Wij raden wel aan met een recente webbrowser te werken.

Crossonline werkt volledig via internet, is dat wel veilig?
Wij maken gebruik van de laatste internettechnieken en zorgen dat de beveiliging altijd helemaal up-to-date is. Zo zijn onze omgevingen beveiligd met een SSL certificaat, die bijvoorbeeld ook bij internet bankieren worden gebruikt. Onze database is niet direct toegankelijk vanaf het internet. Ook laten wij gebruikers een sterk wachtwoord kiezen.

Werkt crossonline en churchbook op een iPad?
Ja, alles werkt op een iPad.

Hoe zijn de prijzen opgebouwd?
Voor het gebruik van de ledenadministratie betaalt u een vast bedrag per maand en een eenmalig bedrag. Het is mogelijk het eenmalige bedrag gespreid te betalen over de eerste 12 maanden. Deze bedragen zijn inclusief backup's, ondersteuning, beveiliging, webruimte en updates. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Indien u gebruik wilt maken van de projectmanagement module dan kunt u een gift overmaken. De hoogte van de gift bepaalt u zelf. Wij doen dit omdat we een stichting zijn zonder winstoogmerk. Echter gaat er wel aardig wat tijd zitten in het ontwikkelen van dit soort software.

Ben ik afhankelijk van andere kerken met Crossonline?
Ja en nee. U krijgt als kerk een eigen Crossonline omgeving dus in die zin bent u niet afhankelijk van andere kerken. Als u iets specifieks toegevoegd wilt hebben voor u kerk dan is dat geen probleem. Andere kerken kunnen echter ook functionaliteiten bedenken waar iedereen wat aan heeft. Op dat moment wordt deze update, in overleg, kosteloos doorgevoerd.

Hoe zit het met updates en nieuwe functionaliteiten?
Crossonline is constant in ontwikkeling en staat niet stil. Pas geleden hebben we twee nieuwe producten uitgebracht, te weten projectmanagement en churchbook. Maar ook in de ledenadministratie gaan de ontwikkelingen constant door. Updates worden kosteloos doorgevoerd. Het is ook mogelijk maatwerk modules in Crossonline te implementeren. In overleg kijken we dan of deze functionaliteit ook voor andere kerken toepasbaar is. Is dit het geval dan volgt een ruime korting op het offerte bedrag.

Kan een financieel pakket gekoppeld worden aan Crossonline?
Deze vraag is meer afhankelijk van het financieel softwarepakket wat u momenteel gebruikt. Indien uw financieel softwarepakket gegevens van buiten accepteert kunnen wij een koppeling maken. Wij kunnen dit altijd kosteloos voor u uitzoeken.

Ik wil Crossonline gaan gebruiken, en nu?
Om de mogelijkheden van Crossonline te laten zien geven we eerst een presentatie. Nadat u de bevindingen met uw team heeft besproken en enthousiast bent geworden stellen we een overeenkomst op. Na het terug ontvangen van het getekende exemplaar duurt het ongeveer 2 weken voordat uw omgeving wordt opgeleverd.

Kunnen jullie ons huidige ledenbestand importeren?
Wij hebben documentatie beschikbaar over hoe u de bestanden bij ons kan aanleveren. Daarna verzorgen wij kosteloos een import in Crossonline.

Hoe zit het met back-up en beschikbaarheid van onze gegevens?
Onze internetserver draait bij een externe internetprovider in Nederland. Zij zorgen voor de beveiliging en beschikbaarheid van de server. Elke dag wordt een volledige back-up gemaakt van de database. Crossonline draait op een hoogwaardig VMWare platform van meerdere servers en wordt ondersteund door een zeer moderne storage-oplossing.

Er zijn al verschillende social media platformen, waarom ook nog churchbook?
Er zijn inderdaad verschillende social media platformen, maar churchbook is anders. Churchbook is een omgeving waarin alleen uw gemeenteleden toegang in hebben. Gemeenteleden hoeven geen vrienden te worden in churchbook, want iedereen is vriend van iedereen. U kunt dit zien als een verlengstuk van de ontmoeting op zondag. Gemeenteleden kunnen na de dienst en door de weeks met elkaar in contact blijven.

Kan Churchbook ook negatief of tegen de gemeente gaan werken?
Ja en nee. Niks in churchbook kan anoniem gebeuren. Op het moment dat gemeenteleden iets negatiefs zouden plaatsen is dit dus niet anoniem. Daarnaast zijn er verschillende andere openbare platformen waar gemeenteleden negatief kunnen zijn. In churchbook is dit nog gecontroleerd door de gemeente. Als beheerder is het overigens altijd mogelijk berichten te verwijderen en in Crossonline is tevens een optie beschikbaar om alle churchbook vermeldingen van een persoon te verwijderen.

Staat u vraag en antwoord er niet bij? Neem contact op.

Referenties

Kerken van 100 tot 3000 leden gebruiken crossonline. Hieronder een greep uit onze klanten.